jueves, noviembre 24, 2005

El silenci dels arbres

Eduard Márquez, 2004(?)

Aquesta novel·la ens narra la visita d'un vilionista exiliat, l'Andreas Hymer, que torna un parell de dies a la seva ciutat, ara en guerra, per oferir un concert als ciutadans assetjats. Però aviat descobrirem que aquest no és el veritable motiu de la visita. La desaparició de la seva mare quan l'Andreas era un nen o la presència d'un antic amor es colen a l'historia, en forma d'incògnites que es van resolent poc a poc al llarg de l'obra, barrejades amb el realisme de la situació bèl·lica de la ciutat. Entre els capítols que narren les històries dels personatges, hi trobem les cartes que els habitants de la ciutat en guerra envien als seus familiars.

M'ha semblat una novel·la molt ben organitzada, sobretot per la manera intrigant en que es van descobrint els fets que han portat en Hymer a la ciutat, que es resolen completament al final. El passat i el present es barrejen a la narració sense cap mena d'indicació, i aquest efecte està molt ben aconseguit.

Suposo que també ha contribuit a que m'agradi el fet de que l'obra gira entorn d'un dels meus temes preferits: la música.

1 comentario:

Anónimo dijo...

jo també vull llegir-me aquest llibre!!!